Dak 3 volledig ingeschreven

De inschrijvingen voor Dak 3 zijn compleet, er is voor alle zonnedelen ingetekend. Zelfs meer dan dat, we hebben al een aantal inschrijvingen die naar het volgende project gaan. Met dank aan het enthousiasme van onder andere de bewoners van Résidence Veldesteijn en de VvE zelf, die ook hebben ingetekend voor een aantal zonnedelen.

De aandacht rondom de aanleg van het 2e dak, onder andere in de media, heeft geholpen om ook de aandacht te vestigen op de mogelijkheid voor inschrijving voor het 3e dak. Maar na de melding in onze maandelijkse nieuwsbrief aan de leden dat er nog een aantal delen te vergeven waren ging het helemaal snel. Dus dank aan de leden die hebben geholpen om de boodschap door te geven!

In afwachting van toekenning subsidie

Nu alle inschrijvingen rond zijn is het alleen nog wachten op goedkeuring van de subsidieaanvraag. Dit jaar is de postcoderoos-regeling vernieuwd. Het is nu een subsidieregeling geworden. Het voordeel is dat de verrekening niet meer via de energieleveranciers gaat, wat een hoop administratieve rompslomp scheelt. Het nadeel is echter dat de nieuwe regeling blijkbaar veel tijd kost om op te starten. Er zijn een heleboel aanvragen van verschillende energiecoöperaties tegelijkertijd gedaan, met de opening van de regeling op 1 april. De behandeling van een aanvraag zou maximaal 13 weken duren, maar we hebben tot nu toe nog niets erover gehoord. We hebben wel geïnformeerd maar daar zijn we niet veel wijzer van geworden. Zodra we nieuws hebben, laten we het weten.

meisje met pop zit voor een raam en kijkt met verwachtingsvolle blik naar boven. je ziet haar weerspiegeling in het raam
foto Bermix Studio via Unsplash

Wanneer de subsidie-aanvraag is goedgekeurd kunnen we iedereen die heeft ingetekend als geïnteresseerde gaan benaderen om de zonnedelen daadwerkelijk te kopen. Zodra dat rond is, kan de installatie worden aangelegd. De verwachting is dat er dan redelijk snel stroom kan worden opgewekt. Dat ging bij het 1e dak Veldesteijn ook vlot.

De opbrengsten van Veldesteijn fase 1 kunnen online worden gevolgd via deze website.