Dak 2 gereed en Dak 3 goedgekeurd

De lente is in aantocht, de natuur groeit en bloeit en de zon schijnt steeds uitbundiger. Ook EnergieC maakt weer een groeispurt deze maanden. Ons 2e dak is gereed om al die zonnestralen op te kunnen vangen en we hebben groen licht voor het 3e dak.

foto Albert Schuurink

Dak 2 gereed en levert stroom!

We zijn er trots op dat we kunnen melden dat ons 2e project, zonnepanelen op het dak van Résidence Veldesteijn in Maasland, gereed is en in werking. Dankzij de vakmensen van JB Solar is het werk binnen de gestelde tijd afgemaakt, ondanks de sneeuw en vrieskou die halverwege tussendoor kwam. De installatie is compleet, alle panelen liggen op het dak en zijn aangesloten. En het systeem werkt, er wordt stroom geleverd aan het net. Via deze website is live te volgen hoeveel stroom er wordt opgewekt.

Albert Schuurink heeft weer een aantal mooie foto’s gemaakt van het dak. Deze zijn te zien op de project-pagina Résidence Veldesteijn fase 1.

Groen licht voor Dak 3 _ Veldesteijn fase 2

Tijdens de Algemene Vergadering op 18 maart hebben de leden ingestemd met de plannen voor alweer ons 3e dak. Dit is goed nieuws, omdat we inmiddels al weer veel geïnteresseerden op de wachtlijst hebben staan. Het 3e project lijkt veel op het 2e dak: Veldesteijn fase 1.  Ook hier worden zonnepanelen gelegd op het dak van Résidence Veldesteijn in Maasland. De installatie komt alleen nu op een andere gedeelte van het gebouw. Het project is ongeveer net zo groot, het omvat ook 650 zonne-delen.

Een belangrijk verschil is wel dat dit project voor de financiering onder een andere regeling valt – de nieuwe postcoderoos-regeling. Bij deze nieuwe regeling wordt de uitkering gedaan op basis van een subsidie van de overheid. Zodra we zekerheid hebben over de toekenning van de subsidie, kunnen de zonnedelen worden uitgegeven. En wanneer alle delen zijn verkocht kan het project starten en kan de installatie worden gebouwd. De verwachting is dat toekenning van de subsidie enkele maanden kan duren, omdat het een nieuwe regeling is.