Informatieavond Energiecoöperatie Midden-Delfland

EnergieC Midden-Delfland kan van start met haar eerste collectieve zonnepanelenproject. De lokale energiecoöperatie heeft een intentieovereenkomst getekend voor haar eerste dak. Alle inwoners en ondernemers uit Midden-Delfland kunnen meedoen. Hoe? Op dinsdag 2 april is er een informatieavond in de Pynas in Maasland.

Hoe werkt het?

EnergieC Midden-Delfland bestaat uit een groep vrijwilligers die zich inzet voor duurzaamheid in de eigen woon- en leefomgeving. Dat wil de energiecoöperatie samen doen met de inwoners van Midden-Delfland. Leden kopen ‘zonne-aandelen’ en investeren daarmee in de zonnepanelen die verbonden zijn aan EnergieC Midden-Delfland. De opgewekte energie wordt verkocht en de opbrengst verdeeld onder de leden.

Gunstige belastingregeling

De energiecoöperatie maakt gebruik van de ‘regeling verlaagd tarief’. Met deze landelijke regeling krijgt ieder lid van een coöperatie een belastingkorting voor de duur van 15 jaar op zijn of haar energienota voor (het eigen aandeel in de) opgewekte duurzame elektriciteit. Zo kunnen inwoners op een financieel rendabele manier aan de slag met lokale duurzame energie. De terugverdientijd is 8 tot 10 jaar.

In­for­ma­tie­avond

Op dins­dag 2 april om 20.00 uur houdt Ener­gieC Mid­den-Del­f­land een in­for­ma­tie­avond in de Pynas, ’s-He­ren­straat 21 in Maas­land. U kunt zich aan­mel­den via info@​energiecmiddendelfland.​nl.

Meer weten? Neem con­tact op met Mat­thijs Beke via te­le­foon­num­mer 06 136 97 739 of stuur een mail.