Midden-Delfland geeft energie!

Investeren in zonnepanelen

Investeren in zelf opgewekte energie uit Midden-Delfland is heel simpel, al zeggen we het zelf. Meld u nu aan als geïnteresseerde. Dat kost slechts een paar minuten. Als we dan een nieuw dak hebben, krijgt u van ons een mail met meer informatie. U kunt zich dan definitief inschrijven en aangeven hoeveel zonne-delen u wilt in dat project.

Dak aanbieden

Veel grote daken in onze gemeente zijn niet voorzien van zonnepanelen. Dit vinden wij zonde. Stap voor stap leggen we zoveel mogelijk daken vol. Met behulp van GIS-kaarten kunnen we zien wat de meest geschikte plekken zijn qua zon en aansluitingen. Interesse? Of eerst meer informatie? Laat het ons weten en we nemen contact met u op.

Hoe het werkt

Coöperatieve duurzame energie met de Subsidieregeling Collectieve Energie.

Hoe werkt het

Als deelnemer bent u medefinancier van een (zonnepanelen) project door middel van de aanschaf van zonne-delen.

Door deze gezamenlijke financiering kunnen zulke projecten worden gerealiseerd.

De coöperatie krijgt van de overheid (RVO) subsidie over de opgewekte stroom van een project. Die subsidie wordt aan de deelnemers uitgekeerd op basis van het aantal zonne-delen.

Daarnaast zijn er opbrengsten uit de verkoop van de stroom van alle projecten. Als coöperatie beslissen de leden samen wat hiermee wordt gedaan. Het wordt o.a. ingezet voor de vaste kosten van de vereniging en extra uitkering aan de leden.

Kijk voor meer informatie o.a. over terugverdientijd bij onze Veelgestelde Vragen.

0

Daken

0

Blije leden

0

Zonne-delen

0

Opbrengst
dak 1 + 2
(kWh per jaar)

Meedoen in 5 stappen

U meldt zich aan als geïnteresseerde voor een project.
Zodra de subsidie voor dit project is toegekend wordt een informatiebrochure van het project opgesteld.

U leest de informatiebrochure en geeft aan hoeveel zonne-delen u wilt kopen. Daarmee wordt u ook meteen lid van onze energiecoöperatie.

Als alle zonnedelen zijn verkocht start de realisatie van het project.

Via uw zonnedelen wekt u nu duurzame energie op. Per kWh die u via de energie-coöperatie opwekt krijgt u 15 jaar lang de vergoeding uit de subsidie terug, via de energiecoöperatie.

Na ongeveer 7 -10 jaar heeft u uw investering terugverdiend en gaat uw investering renderen. Gemiddelde is het rendement is 5-7%.