Nieuwsbrief 2

EnergieC Midden-Delfland timmert aan de weg. Wij zijn blij te kunnen melden dat de eerste intentieovereenkomst met een dakeigenaar in Schipluiden is getekend. Wat dit allemaal betekent leest u hieronder. De aandacht in de media gaat verder, in elke kern worden voorlichtingsavonden gehouden en nog steeds melden zich bewoners uit Midden-Delfland die lid willen worden van de coöperatie. De eerste intentie houdt ook in dat we nu serieus moeten gaan tellen hoeveel belangstelling er bestaat voor zonnepanelen. Dit gaan we doen door middel van de voorinschrijving.

Belangstellenden

Elke week melden zich bewoners aan via een infomail of via inschrijving op de website die graag via de coöperatie met elkaar een bijdrage willen leveren aan een duurzamere omgeving en willen investeren in zonnepanelen. 

Voorinschrijving

De komende week zullen we iedereen, die zich al bij ons gemeld hebben een mail sturen met het verzoek tot voorinschrijving. Via voorinschrijving willen we meten wie er mee willen doen en hoeveel zonnepanelen hij/zij nodig heeft voor eigen gebruik. Op de website komt volgende week een tool waarmee u kunt uitrekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om u eigen energieverbruik te dekken.

Als wij weten voor hoeveel panelen er belangstelling is, kunnen we hiervoor het technisch dak onderzoek laten doen. Verder zullen wij offertes gaan opvragen en een aantal andere zaken in gang zetten. De voorinschrijving is niet geheel vrijblijvend. U wordt namelijk officieel lid van de coöperatieve vereniging EnergieC Midden-Delfland. De kosten van het lidmaatschap is € 10,- per jaar. Bij de definitieve inschrijving betaalt u pas uw zonne-aandelen. Voor de definitieve inschrijving ontvangt u alle (juridische) informatie over het zonnepanelenproject. Wij verwachten dat we voor de zomer van dit jaar groenlicht te geven voor ons eerste project.

Wat we verder aan u vragen bij de voorinschrijving is via welke energie leverancier u uw stroom betrekt. Het terug ontvangen van de betaalde energiebelasting op stroom verloopt d.m.v. uw eigen eindafrekening van uw leverancier.

Daken

Wij zijn, buiten het dak in Schipluiden waarvoor de intentie nu getekend is, ook in gesprek met dak eigenaren in Maasland en Den Hoorn. Voor het meedoen aan het project maakt het niet uit of uw project een dak in een andere kern heeft, zolang u maar woont in Midden-Delfland valt. De coöperatie is er immers voor en door bewoners van Midden-Delfland 

Bijeenkomsten

Inmiddels is er een openbare bijeenkomst in Den Hoorn geweest. Niet gezien? Geen probleem er volgen nog twee bijeenkomsten in Schipluiden en in Maasland. Zodra de data daarvan bekend is zullen we u hiervan op de hoogte stellen. Na de bijeenkomst (presentatie) kunt u persoonlijk al uw vragen stellen

Opzoek naar vrijwilligers

We zijn opzoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen in onze ambitie om Midden-Delfland duurzamer te krijgen. Op dit moment zoeken we mensen op het vlak van administratie. Lijk je dit wat, stuur dan een mail naar ons dan nemen wij contact met je op.