Nieuwsbrief 3

EnergieC Midden-Delfland timmert aan de weg. in de vorige nieuwsbrief hebben wij u kunnen melden dat de eerste intentieovereenkomst met een dakeigenaar in Schipluiden is getekend De aandacht in de media gaat verder en  nog steeds melden zich bewoners uit Midden-Delfland die lid willen worden van de coöperatie.   De eerste voorinschrijvingen zijn binnen.

Belangstellenden

Elke week melden zich bewoners aan via een infomail of via inschrijving op de website die graag via de coöperatie met elkaar een bijdrage willen leveren aan een duurzamere omgeving en willen investeren in zonnepanelen. 

Voorinschrijving

Via de website hebben al een aantal bewoners hun energie omgerekend in panelen en zich officieel ingeschreven. Echter, om een heel eerste dak vol te leggen hebben we nog wel een aantal inschrijvers nodig. Weet u nog geïnteresseerden, stuur a.u.b. deze nieuwsbrief door.
 
Als wij weten voor hoeveel panelen er belangstelling is, kunnen we hiervoor het technisch dak onderzoek laten doen.  De  offertes zijn aangevraagd en we hopen natuurlijk op een lokale leveranciers. Het technisch onderzoek bij de netbeheerder kunnen we pas starten als er bekend is om welke capaciteit het gaat, dus over hoeveel panelen praten we. 
 
De voorinschrijving is niet geheel vrijblijvend.  U wordt namelijk  officieel lid van de coöperatieve vereniging EnergieC Midden-Delfland.  De kosten van het lidmaatschap is € 10,- per jaar. Bij de definitieve inschrijving  betaalt u pas uw zonne-aandelen. Voor de definitieve inschrijving ontvangt u alle (juridische) informatie over het zonnepanelenproject.  Wij verwachten dat we voor de zomer van dit jaar groenlicht te geven voor ons eerste project.

Daken

Wij zijn, buiten het dak in Schipluiden waarvoor de intentie nu getekend is, ook in gesprek met dak eigenaren in Maasland en Den Hoorn. Voor het meedoen aan het project maakt het niet uit of uw project een dak in een andere kern heeft, zolang u maar woont in Midden-Delfland valt. De coöperatie is er immers voor en door bewoners van Midden-Delfland 

Bijeenkomsten

op 6 maart a.s. houden we in Schipluiden onze 2e bijeenkomst.
 
Woensdag 6 maart, aanvang 20.00 uur In de Dorpshoeve, te Schipluiden.
 
Daar zullen we ook een volgende datum afspreken voor Maasland en via de krant en nieuwsbrieven zullen we u hiervan op de hoogte stellen. Na elke bijeenkomst (presentatie) kunt u persoonlijk al uw vragen stellen.

Opzoek naar vrijwilligers

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen in onze ambitie om Midden-Delfland duurzamer te krijgen. Op dit moment zoeken we mensen op het vlak van administratie. Lijk je dit wat, stuur dan een mail naar ons dan nemen wij contact met je op.