0

Daken

0

Blije leden

0

Uitgegeven zonnedelen

0

opbrengst
dak 1+2 (KWH/Jaar)

Samen maken we het verschil!

1+1=3 dat is logisch, want samen komen we verder

EnergieC Midden-Delfland zet zich met volle overtuiging en veel energie in voor duurzaamheid. We willen een beweging op gang brengen. Voor en door bewoners van onze mooie groene gemeente Midden-Delfland. Iedereen kan lid worden, of beter gezegd aandeelhouder, van onze coöperatie.

Wat ons verbindt, is een gezamenlijk doel; een energieneutraal Midden-Delfland. Wij zetten ons in om zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken in Midden-Delfland. De opbrengsten verdelen we eerlijk over de leden. Naast energie opwekken, zijn we ook bezig met hoe we met zijn allen minder energie kunnen gebruiken. Doet u mee?

Het bestuur

Samen, met volle overtuiging en veel energie!

Als energiecoöperatie beschikken we over een statuten en een huishoudelijk reglement. Hierin staat hoe wij als coöperatie handelen. Natuurlijk heeft onze coöperatie ook een gezicht, in de vorm van het bestuur dat zich graag aan u voorstelt:

Matthijs Beke

Voorzitter

Veranderingen beginnen bij jezelf. De verandering naar gebruik van duurzame energie dus ook. Maar ik geloof er ook in dat we met elkaar meer kunnen bereiken. Ik krijg energie van samen met anderen te werken aan de verbetering van je eigen omgeving. Dat is ook waarom ik mij inzet voor een duurzamer Midden-Delfland. Want iedereen moet uiteindelijk een bijdrage kunnen leveren aan de duurzaamheidsopgave.

Ons huis is al van het gas af. Op het dak liggen 15 zonnepanelen. Maar we verbruiken ook nog elektriciteit uit het net. Het zou mooi zijn als we dat lokaal met elkaar duurzaam kunnen opwekken. 

Elly de Jong-Hoogendoorn

Secretaris

Thuis in Den Hoorn, samen met mijn echtgenoot Dick, en met mijn zoon, dochter, schoonzoon en kleinkinderen in de buurt voel ik me rijk dat ik in Midden-Delfland mag wonen.

Naast mijn dagelijkse baan bij Trimension BV (trainingsbureau voor crisismanagement) ben ik sinds 2001 actief betrokken geweest bij de Midden-Delflandse politiek, als gemeenteraadslid en later als fractievoorzitter. Als vrijwilliger ben ik actief bij het netwerk “voor elkaar”. En toch, het bestuurswerk blijft trekken, op zoek gegaan naar mogelijkheden alternatieve energie te benutten, raakte ik betrokken bij deze lokale energiecoöperatie.

Prettige bijkomstigheid: een enthousiast en leuk team, ook veel jonge werkgroepleden en genoeg te doen! Een prima initiatief waar ik me graag voor inzet.

Roald Brouwer

Bestuurslid

Drie jaar geleden zijn wij als gezin in Schipluiden komen wonen. Geweldig om zo in de randstad alsnog lekker rustig te kunnen wonen in het groen, met veel vertier in de nabijheid. Mijn achtergrond en interesses liggen in geologie, geochemie, techniek, olie & gas en energie. Zowel beroepsmatig als ook privé ben ik vrijwel dagelijks bezig met de energieproblematiek, zowel die van nu als die van de toekomst.

De energietransitie is zowel zeer intrigerend alsook urgent. Toen er op een inloopavond van de gemeente vrijwilligers gevraagd werden voor de op te richten Energie Coöperatie in Midden Delfland heb ik me dan ook direct aangemeld om er ook op lokale schaal aan mee te gaan helpen. Ik vind het leuk om een breed scala aan duurzame projecten te helpen opzetten waar we als gemeente en bewoners van Midden Delfland trots op kunnen zijn!

Hans Roubos

Penningmeester

Ik woon al ruim 20 jaar in Den Hoorn en heb gezien dat om ons huis steeds meer zonnepanelen op de daken verschenen. Een prima ontwikkeling, maar bij mijn huis is dat helaas niet effectief. Gelukkig biedt de EnergieCoörporatie daar een prima oplossing voor en ik heb me dan ook direct aangemeld.

Ik heb inmiddels 3 kleinkinderen en dat maakt je nog eens extra bewust van het belang van duurzaamheid voor de komende generaties.

Omdat ik inmiddels mij actieve loopbaan (als innovatiemanager bij KPN) heb afgesloten was het ook een goed idee om me als vrijwilliger voor de Energiecoöporatie te melden, en inmiddels ben ik toegetreden tot het bestuur als penningmeester.

Froukje Stoffelsma

Communicatie

Bij een rustplek in een natuurgebied zag ik eens een bordje met: “Laat deze plek mooier achter dan u het aantrof”. Dat inspireert mij. Ik zet mij in om de wereld waarin ik leef een beetje mooier achter te laten. En daar is duurzaamheid in dit dorp een belangrijk onderdeel van. Ik ben ervan overtuigd dat duurzamer leven niet betekent dat we inleveren maar juist dat het ons heel veel oplevert. Dat ons leven en onze wereld juist veel prettiger wordt.

In ieder geval heeft het meedoen met EnergieC mij al veel opgeleverd. Samen met een kleine club gedreven mensen en steeds meer betrokken leden weten we veel veel voor elkaar te krijgen. Dat is inspirerend en ik krijg er (groene) energie van!

 

 

Vacature

Bestuurslid gezocht

Komt u ons bestuur versterken?

Onze vrijwilligers

foto: NeONBRAND via Unsplash

Hulp gezocht!

Communicatie – social media

Ben Olierook

Technical Sales Manager

Onze vrijwilligers

Ivo van der Kolk

Technical Sales Manager

Coen Bernoster

Adviseur Energietransitie

Wilt u meehelpen?

Vrijwilligers gezocht

Voor diverse werkgroepen

Stuur ons een mailtje

Onze partners

Gemeente Midden-Delfland

Onze gemeente EnergieC MD ondersteund met een subsidie voor aanloopkosten zoals oprichting, promotie en deze website.

Daarnaast heeft onze cooperatie een plaats aan tafel bij de totstandkoming van deTransitieVisie Warmte in onze gemeente. Hiermee kunnen we onze leden een stem geven bij de plannen voor een transitie naar een aardgasvrije gemeente.

Provincie Zuid-Holland

De provincie heeft EnergieC MD ondersteund met een subsidie voor aanloopkosten en om de voorbereidingen van het eerste dak uit te voeren.

Rabobank Midden-Delfland

Ook de cooperatieve Rabobank ondersteunt deze cooperatie middels financiele ondersteuning.

Fonds 1818

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij onder andere door het financieel ondersteunen van EnergieC Midden-Delfland.