Vierde project: Dak Post-Kogeko sporthal

Ons grootste dak tot nu toe: 820 zonnepanelen!

 

1 oktober 2023: Feestelijke ingebruikname van het dak met de viering van ons 5-jarig bestaan.

 

December 2022: Op de ledenvergadering eind november is door de leden ingestemd met de start van dit project. Daarop hebben we de informatiebrochure opgesteld en gestuurd naar iedereen die zich had ingeschreven zodat men de zonne-delen kon aankopen. Helaas haakten een aantal inschrijvers af, waardoor we nog zonne-delen over hadden. Iedereen die op de wachtlijst stond was inmiddels ook voorzien. Een mail aan de leden met de oproep om te werven onder bekenden had al snel resultaat. Alle zonne-delen zijn verkocht. Een mooi staaltje collectieve actie!

Augustus 2022: de subsidie is toegekend! En er is ingetekend voor vrijwel het totale aantal zonne-delen dat we verwachten te kunnen gaan uitgeven. De volgende stap is het opstellen van het definitieve projectplan met offertes en op basis daarvan de informatiebrochure opstellen. Iedereen die heeft ingeschreven krijgt de brochure met aankoopformulier om de aankoop van de zonne-delen definitief te maken. Als er meer aanvragen zijn dan zonne-delen dan wordt er op volgorde van ontvangst van de inschrijving toegekend. De overigen komen op een reservelijst èn staan bovenaan bij het volgende project. Als alles meezit hopen we eind dit jaar operationeel te zijn.

 

Mei 2022: met enthousiasme kondigen we ons vierde project aan – het dak van de Post-Kogeko sporthal in Schipluiden!

In een mooie samenwerking met het bestuur van de Stichting Sporthal Keenenburg kunnen we samen dit project gaan realiseren. Door de grote oppervlakte van het dak en de goede ligging biedt het de mogelijkheid om 820 zonnepanelen te plaatsen. Daarmee wordt dit ons grootste project tot nu toe.

 

Maatschappelijke functie en duurzame opbrengsten

De Post-Kogeko sporthal wordt gebruikt door meerdere sportverenigingen van onze gemeente en is daarmee echt een gebouw met een maatschappelijke functie. Hoe mooi is het dan wel niet dat we daar straks ook nog duurzame energie kunnen opwekken waarvan de opbrengsten naar de inwoners zelf gaan?

Samen leggen we het dak van de sporthal vol - Met groene Energie!

Meedoen

Er zijn geen zonne-delen meer beschikbaar voor dit project. Maar we doen hard ons best om komend jaar weer een nieuw -vijfde- dak met zonnepanelen te realiseren. U kunt zich hier nu al (vrijblijvend) voor aanmelden als geïnteresseerde. Meer informatie over hoe het werkt: Meedoen – zo werkt het

Of neem contact op met ons secretariaat om uw vragen te beantwoorden.

Direct meedoen

Er zijn nog zonne-delen beschikbaar voor dit project. Als u zich nu aanmeldt, krijgt u direct van ons de informatiebrochure en kunt u de zonne-delen aanschaffen. Ga direct naar

Meer informatie over hoe het werkt: Meedoen – zo werkt het

Of neem contact op met ons secretariaat om uw vragen te beantwoorden.

Aanmelden als geïnteresseerde

Voor vrijwel alle zonne-delen is er al ingeschreven, maar u kunt zich nog steeds inschrijven als geïnteresseerde voor dit 4e project. U komt dan op de reservelijst. Mochten eerdere inschrijvers zich bedenken of minder zonne-delen aanschaffen dan ze hadden aangegeven dan kunt u wellicht nog meedoen. En anders: staat u bij het volgende project bovenaan Dus dan krijgt u als eerste de mogelijkheid tot aankoop van zonne-delen.

Meer informatie over hoe het werkt: Meedoen – zo werkt het

Vrijblijvend inschrijven

Op de hoogte blijven van deze en onze andere projecten? Meld u -vrijblijvend- aan voor een volgend project, dan ontvangt u voortaan onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

Informatieavond

Op dinsdag 28 juni organiseerden we een informatieavond over onze energiecoöperatie en deelname aan dit nieuwe project. De bijeenkomst vond (natuurlijk) plaats in de Post-Kogeko Sporthal in Schipluiden. Onder het dak dat we vol gaan leggen! De opkomst was geweldig en de sfeer nog beter. Het leverde meerdere inschrijvingen op.

Heeft u vragen over de inschrijving of lidmaatschap van de coöperatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We beantwoorden uw vragen graag.

Details project

Output

Locatie

Tiendweg 3, Schipluiden

Downloads

Cijfers (indicatief)

Grootte: 3266 zonne-delen

Beoogd vermogen: 344.400 Wpiek

Verwachte opbrengst: 299.300 kWh per jaar

Vergelijkbaar met verbruik van ±100 huishoudens.

Technische details

Panelen: 820 x 420 Wp (verwacht)

Oriëntatie: ZO

Akkoord dak

april 2022

Toekenning subsidie

zomer 2022

Aanmeldingen

110% dak ingeschreven
100% dak verkocht

Installateur

JB Solar

Dak levert stroom

juli 2023

Energiebedrijf

Greenchoice

Overzichtsfoto