Van Dorp caravanstalling

Het eerste project van onze cooperatie

UPDATE juni 2020

We hebben de ‘aanwijzing voor het verlaagde tarief energiebelasting’ ontvangen van de Belastingdienst. Dit betekent dat we met terugwerkende kracht vanaf 1 mei helemaal voldoen aan de Postcoderoosregeling.

UPDATE mei 2020

Het heeft even geduurd voordat de aansluiting op het stroomnetwerk goed functioneerde, maar nu is het dan toch eindelijk zover. Nu kunnen we echt gaan leveren!

UPDATE Zondag 15 december 2019

Op dinsdag 26 november is JB solar begonnen met het leggen van de panelen. Ondertussen zijn ze allemaal geinstalleerd en worden ze binnenkort aangesloten op het net zodat de productie kan starten.

UPDATE Dinsdag 26 november 2019

Het eerste paneel is vandaag gelegd!

UPDATE Dinsdag 5 november 2019

De eerste ledenbijeenkomst is een feit! Voor het eerst in haar bestaan heeft de cooperatie een leden bijeenkomst gehad. Leuk om zoveel leden bij elkaar te zien!

UPDATE Maandag 9 september 2019 – Overeenkomst getekend

Eindelijk is het dan zover: de handtekeningen onder contract voor de dakovereenkomst zijn gezet. Het is slecht een kleine penstreek, maar onmisbaar voor de realisatie van het eerste dak. Tegelijkertijd zijn alle aandelen vergeven dus kunnen we van start.

In het kort
Het dak van Van Dorp caravanstalling is het eerste dak met zonnepanelen van inwoners van Midden-Delfland. Na een jaar voorbereidingen zijn we bijna zover dat de zonnepanelen kunnen worden geplaatst. We verwachten op 01 xxx 2019 is de installatie aangesloten te hebben op het elektriciteitsnetwerk en leveren dan onze eerste stroom.

Er worden 700 certificaten uitgegeven, elk goed voor zo’n 90 kWh per jaar. De prijs per certificaat is 100 euro. Alle certificaten zijn afgenomen door 20 inwoners uit Midden-Defland.

Zonnecentrale Van Dorp caravanstalling – achtergrond
Van Dorp caravanstalling staat aan de rand van de kern van Schipluiden en biedt plaats aan ruim 750 caravan, aanhangers, vouwwagens, auto’s etc. Wij hebben er voor gezorgd dat ook het dak goed benut wordt. De panelen hebben een oost/west opstelling en zorgen daarmee voor een meer gelijkmatige stroom productie gedurende de dag.

Het dak is als postcoderoosproject uitgevoerd.

De constructie van het dak is in 2019 beoordeeld door een expert en bleek sterk genoeg voor de plaatsing van zonnepanelen.

Het dak is en blijft eigendom van Can Dorp caravanstalling, maar de panelen van onze cooperatie. Daar zijn heel wat afspraken voor nodig. Denk aan afspraken over de tijd dat het dak beschikbaar blijft en wat te doen bij schade of onderhoud aan het dak. Alle afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst voor het dak.

Ondertussen zijn er ook genoeg inwoners van Midden-Delfland aangemeld om alle 700 aandelen te kopen. Er is zelfs voor meer zon (certificaten) ingeschreven dan op het dak passen. Een luxeprobleem en een extra reden om nog actiever nieuwe daken te verwerven: we willen nieuwe geïnteresseerden niet teleurstellen!

Ook de technische voorbereiding voor het zonnedak is uitgevoerd. Er is met Westland Infra onderzocht hoe we de zonnepanelen het beste aan het elektriciteitsnet kunnen aansluiten.

In juli 2019 is na twee offerterondes JB Solar uit Maasland als installateur gekozen voor dit dak. Bij de keuze is naar veel verschillende aspecten gekeken, uiteraard naar de hoeveelheid opgewekt vermogen en de kosten, maar ook bijvoorbeeld naar de duurzaamheid van de producten, de soliditeit van de installateur en hoe zeer de installateur met ons mee dacht. We gaan dan ook met vertrouwen met JB Solar in zee!

Bij elk dak hoort ook een energiebedrijf dat de stroom van het dak koopt. Voor dit dak is gekozen voor het aanbod van Greenchoice. Deze keuze is de uitkomst van een marktverkenning.

Alle financiële zaken zijn op een rij gezet in de Informatiebrochure. Op basis van de prijs en de informatiebrochure is het aanbod aan de aanmelders gedaan.

 
 

Details project

Output

274.263,22 kWh

1721508377

 

Locatie

Zouteveenseweg 1, Schipluiden
Google maps

Downloads

Inschrijfformulier

Cijfers

Grootte: 700 Certificaten

Vermogen: 66 KWp

Verwachte opbrengst jaar 1: 66.000 kWh

Vergelijkbaar met verbruik van 20 huishoudens.

Installateur

JB Solar (Maasland)

Energiebedrijf

Levering opbrengst dak aan:

Greenchoice
(Leden houden hun eigen leverancier, maar kunnen overstappen)

Technische details

Panelen: 240x Csun 320Wp

Optimizers: 120x Solaredge p650

Omvormers: 5x Solaredge SE15K

Oriëntatie: Oost-West

Ledenwerving

dak vol!
100% dak ingeschreven
100% dak betaald

Dak levert energie

Vanaf mei 2020

Akkoord gebruik dak

09 09 2019

Overzichtsfoto dak