Derde project: Veldesteijn Fase 2

Het derde project van onze coöperatie

Voor het derde project van EnergieC willen we nog een dak met zonnepanelen realiseren. Op de daken van Residence Veldesteijn in Maasland is nog genoeg ruimte vrij om een 2e installatie aan te leggen. Met de goede ervaringen en afspraken van het 1e dak op Veldesteijn (ons tweede project) was de opzet snel en makkelijk gemaakt. En er was ook genoeg animo bij de leden van de VvE, dus de samenwerking kan soepel worden uitgebreid met deze 2e fase.

De subsidieaanvraag is in behandeling!

Dit project valt onder de nieuwe subsidieregeling voor coöperatieve energieopwekking. Op 1 april, de dag dat de regeling werd opengesteld, hebben wij de aanvraag gedaan voor dit project. Nu is het afwachten op het bericht dat de subsidie is toegekend. Dan gaat het project van start en kunnen we de zonnedelen

gaan uitgeven.

Voorintekening is vol!

Inmiddels hebben we inschrijvingen voor alle zonnedelen in dit project. Er is zelfs een kleine wachtlijst. Wilt u ook meedoen met een collectief zonnedak? Geen probleem, u kunt zich nu al inschrijven voor het 4e project. Geef u nu op als geïnteresseerde voor het volgende project van EnergieC. Dan houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en krijgt u straks als eerste de mogelijkheid tot aankoop van de zonne-delen. (NB: u krijgt dan een vrijblijvend aanbod, inschrijving geeft geen aankoopverplichting)

Ook meedoen? Meld u aan:

 

Informatieavonden

Afgelopen september hebben we 2 informatieavonden georganiseerd over de coöperatie en deelname aan een project. Deze waren goed bezocht. Het verslag kunt u hier lezen.

Heeft u vragen over de inschrijving of lidmaatschap van de coöperatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We beantwoorden uw vragen graag.

Details project

Locatie

Résidence Veldesteijn, Maasland

Downloads

Brochure (volgt zodra project definitief is)
Inschrijfformulier (idem)

Cijfers (indicatief)

Grootte: 650 zonne-delen

Beoogd vermogen: 66.600 Wpiek

Verwachte opbrengst: ±58.000 kWh per jaar (±90 kWh per zonne-deel)

Vergelijkbaar met het verbruik van 20 huishoudens

Installateur

JB Solar

Energiebedrijf

Levering opbrengst dak aan:

ntb

Technische details

Panelen: 180 x 370Wp

Optimizers: ntb 

Omvormers: ntb

Oriëntatie: ntb

Aanmeldingen

110% dak ingeschreven
0% dak verkocht (in afwachting van subsidie)

Dak levert zon

juni 2021 (intentie)

Akkoord gebruik dak

maart 2021

Overzichtsfoto