Derde project: Veldesteijn Fase 2

Het derde project van onze coöperatie

Voor het derde project van EnergieC wilden we in 2021 nog een dak met zonnepanelen realiseren. Op de daken van Residence Veldesteijn in Maasland was nog genoeg ruimte vrij om een 2e installatie aan te leggen. Met de goede ervaringen en afspraken van het 1e dak op Veldesteijn (ons tweede project) was de opzet snel en makkelijk gemaakt. En er was ook genoeg animo bij de leden van de VvE, dus de samenwerking kon soepel worden uitgebreid met deze 2e fase.

Het dak is operationeel!
Via deze website zijn de opbrengsten live te volgen. 
Na de zomervakantie zijn de mensen van JB Solar aan de slag gegaan. Gelukkig waren er nog zonnepanelen op voorraad, want wereldwijd zijn er tekorten, onder andere door de blokkade van het Suezkanaal door een mega-containerschip in maart. Toen de panelen er allemaal lagen, was het nog even wachten op de aansluiting door Westland Infra. Begin oktober kregen we te horen dat de installatie live was. Dank wederom aan Albert Schurink en de VvE voor jullie hulp en medewerking om dit voor elkaar te krijgen!

Installatie aangelegd

Met de toekenning op zak konden we snel schakelen. Iedereen die zich had ingeschreven als geïnteresseerde kreeg de brochure en inschrijfformulier opgestuurd. En met voldoende inschrijvingen kon de installateur meteen aan de slag om de installatie aan te leggen. Naar verwachting levert dit dak medio september groen opgewekte stroom!

Subsidieaanvraag goedgekeurd

Dit project valt onder de nieuwe subsidieregeling voor coöperatieve energieopwekking. Op 1 april, de dag dat de regeling werd opengesteld, hebben wij meteen de aanvraag gedaan voor dit project. En toen moesten we heel lang wachten… Maar aan het begin van de zomervakantie, vlàk voor het aflopen van de wettelijke besluittermijn kregen we eindelijk het bericht dat de subsidie was toegekend!

Zonnepanelen van Fase 1 met op de achtergrond zichtbaar Fase 2 in aanleg. Foto Albert Schuurink

Op naar het 4e project

Met dit succes op zak gaan we op naar 4e project – dat wordt weer een zonnedak.

De voorinschrijvingen voor dit project waren ruim voldoende om alle zonnedelen uit te geven. Er was zelfs meer interesse. Deze mensen komen automatisch bovenaan op de lijst voor het 4e project.

 

Meedoen met het volgende project?

Wilt u ook meedoen met een collectief zonnedak? Geen probleem, u kunt zich nu al inschrijven voor het 4e project. Geef u nu op als geïnteresseerde voor het volgende project van EnergieC. Hoe meer aanmeldingen we hebben, hoe sterker we staan om een nieuw dak te vinden.

Als geïnteresseerde houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen en krijgt u straks als eerste de mogelijkheid tot aankoop van de zonne-delen bij het 4e project.

NB: u krijgt tegen die tijd een vrijblijvend aanbod, inschrijving geeft geen aankoopverplichting.

 

 

 

Ook meedoen? Meld u aan:

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrieven

Bent u nog geen lid, maar wel geïnteresseerd in wat we doen?  Schrijf u vrijblijvend in als geïnteresseerde en u ontvangt onze nieuwsbrieven. Of lees de nieuwsberichten op deze site.

 

Heeft u vragen over de inschrijving of lidmaatschap van de coöperatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We beantwoorden uw vragen graag.

Details project

Output

Locatie

Résidence Veldesteijn, Maasland

Downloads

Cijfers

Grootte: 650 zonne-delen

Beoogd vermogen: 66.600 Wpiek

Verwachte opbrengst: ±58.000 kWh/jaar

Vergelijkbaar met het verbruik van 20 huishoudens

Installateur

JB Solar

Energiebedrijf

Levering opbrengst dak aan:

Greenchoice

Technische details

Panelen: 180 x 370Wp

Omvormers: 2

Piekvermogen: 68,4 kWp

Oriëntatie: Zuid

Aanmeldingen

110% dak ingeschreven
100% dak verkocht

Dak levert zon

november 2021

Akkoord gebruik dak

maart 2021

Overzichtsfoto